İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgün Erler Bayır’ın “Dijital Diplomasi: Ortak Geleceği Teknolojiyle İnşa Etmek” (Digital Diplomacy: Building the Common Future with Technology) [DD-Tech] isimli başvurusu, Erasmus+ Programı KA220 Yükseköğretim İçin İş birliği Ortaklıkları Kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Proje, değerlendirilen ve puanlanmaya alınan 122 proje başvuru arasından fonlanmaya hak kazandı.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Özgün Erler Bayır’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek proje, ‘dijital diplomasi kültürü’nü hayata geçirecek yetileri öğrencilere kazandırmayı, edindikleri becerileri inovasyon süreçlerinde uygulamaya teşvik etmeyi ve öğrencilerin teknolojik tepki/çözüm kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimler, yaygınlaştırma aktiviteleri, modülün hazırlanması ve uygulanması aşamalarını içeren proje 3 yıl boyunca devam edecek.
5 Ülkeden 6 Üniversite Ortak Dijital Diplomasi Müfredatı Geliştirerek Öğrencilerin Kapasitelerini Artıracak
Küresel eğilimleri kavrayabilen “geleceğin diplomatlarının” yetiştirilmesi için Dijital Diplomasi dersi kapsamında Avrupa ülkeleri arasında dijital temelli ortak bir müfredat geliştirmeyi amaçlayan projenin ortakları; İtalya’dan Universita Cattolica del Sacro Cuore, Estonya’dan Tartu Üniversitesi, Slovenya’dan Ljubljana Üniversitesi, Romanya’dan Bükreş Üniversitesi ve Türkiye’den İstanbul Ticaret Üniversitesi’dir.
Proje kapsamında öğrencilerin dijital becerilerini geliştirecek araçların kullanılmasının yanı sıra, ‘yaparak öğrenmeyi’ teşvik eden uygulamalar da gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir ve teknolojik müdahale/çözümlerle bağlantılı dijital yeterliliklerini geliştirmeye istekli öğrenciler yetiştirilmesi planlanan proje kapsamında, öğrencilerin geleceğin diplomatları/karar vericileri olarak dijital geleceği şekillendirmede kayda değer bir etkiye sahip olacakları tahmin ediliyor.