Mehmet Güzgülü ve Yılmaz Usta Çevreci Yatırımları Anlattı

Kategoride Diğer

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Bengütürk TV’de ‘İftar Saati’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Manisa’nın tarımı, sanayisi, turizmi başta olmak üzere şehrin dinamiklerinin anlatıldığı programda, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu dinamiklere sağladığı katkılar masaya yatırıldı.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Bengütürk TV ekranlarından yayınlanan ‘İftar Saati’ adlı programa canlı yayın konuğu oldu. Ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yaraların sarılması için Manisa olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Manisa’nın ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Güzgülü, şehrin geçmişten bugüne kadarki süreci, sanayisi ve turizmi hakkında bilgiler verdi.

Çevreci Yatırımları Anlattı

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte belde ve köy konumundan mahalleye dönüşen bölgelere önem verdiklerini belirten Başkanvekili Güzgülü, gelinen noktada bunda başarılı olduklarını gördüklerini söyledi. Manisa’nın büyükşehir olmasından önce 2 adet aktif arıtma tesisi olduğunu, büyükşehir olduktan sonra bunun 19’a çıkarıldığını aktaran Güzgülü, patlamalarıyla gündeme gelen çöp tesisinin de Manisa Büyükşehir Belediyesi ile tarihe karıştığını ve Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi gibi modern bir katı atık tesisini Manisa’ya kazandırdıklarını söyledi. Güzgülü, 17 ilçenin çöplerinin bu tesise taşındığını, böylece 68 adet vahşi depolama sahasının kapatılarak, buradan sızabilecek suların içme suyuna karışmasının önüne geçildiğini de sözlerine ekledi.

Tarımın Önemine Vurgu Yapıldı

Manisa denilince akla tarımın da geldiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da, Manisa’nın bereketli topraklara sahip bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Üzüm bağlarıyla zeytinlikleriyle ceviz platosuyla sebzeden baklagile kadar Manisa’nın önemli bir tarımsal üretim merkezi olduğunu ifade eden Usta, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşla birlikte tarımın öneminin daha çok ortaya çıktığını söyledi. Şehirde tarıma dayalı sanayinin de önemli olduğunu belirten Usta, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Cengiz Ergün öncülüğünde tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik önemli projeler ürettiklerini dile getirdi.

Kırsal Kalkınmaya Önem Veriyoruz

Coğrafi işaretler, yerel üretimin artması gibi etkenlerin tarımın önemini daha da arttırdığını ifade eden Usta, “Köyde üretim ve istihdamın devam etmesi, göçün de durması anlamına geliyor. Kırsal kalkınma sadece üretimle sağlanacak bir şey değil. Kırsalda yaşayan insanların hayatını ilgilendiren her şey kırsal kalkınmadır. Büyükşehir Belediyemizin toplu ulaşımı o bölgelere kadar ulaştırması, alt ve üst yapısını yenilemesi de önemli çalışmalar arasındadır” dedi.

Kurtuluş Müzesi, Geçmişimizi Geleceğe Aktaracak

Manisa’nın turizm açısından önemine dikkat çeken ve bu anlamda da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, müze çalışmalarına Manisa Kurtuluş Müzesi’ni de dahil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İnşaat çalışmaları devam eden müzenin Kurtuluş Savaşı döneminde yaşananları en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktaracak bir müze olacağını ifade eden Güzgülü, düşman askerinin kaçarken Manisa’yı nasıl yakıp yıktığını bu müze aracılığıyla anlatacaklarını belirtti. Müze çalışmalarında Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin de önemli adımlar attığını sözlerine ekleyen Güzgülü, Yeni Han ve Tarihi Kurşunlu Han örnekleriyle de Manisa’nın tanıtılması gereken el sanatları ürünlerinin buralarda üretiminin yapıldığını söyledi.

Tarımsal Sulamaya Önemli Katkı

Tarımsal sulamada tasarrufun önemli olduğuna dikkat çeken Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılında sadece tarıma 70 milyon TL gibi bir bütçe ayırdık. Bu yıl da 122 milyon TL bütçe ayırdık. 16 bin dekar alanda sulama hizmetimiz var. 1,15 TL gibi bir fiyatla tarımsal sulamada çiftçiye destek oluyoruz. Önümüzdeki yıl için hazırladığımız 4 tane sulama projemiz var. Sulamada su tasarrufu için kapalı sulama sistemi yatırımlarına önem veriyoruz. Sulama kooperatiflerimize sulama borusu desteği sağladık. Buradaki amacımız da, hatların eskimesinden kaynaklanan kayıp-kaçakların önüne geçilmesiydi. Hayvan içme suyu göletleri de en çok talep aldığımız hizmetlerden biriydi. Bugüne kadar 179 adet sıfırdan hayvan içme suyu göleti yaptık. 450 tane göletin de temizliğini, bakımını ve genişletmesini gerçekleştirdik. Şuana kadar Manisa’mıza toplamda 660 adet gölet kazandırdık” dedi.

- REKLAM -
Son Eklenenler

İlginizi Çekebilir