‘Sistemimiz iş kaygısını gideriyor’

Kategoride Diğer

Ülke TV’de yayınlanan Genç Vizyon programına konuk olan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin geleceğe yönelik iş kaygılarını doğal olarak taşıdıklarını ve buna yönelik güçlü sistemi olan bir üniversite olduklarını vurguladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ülke TV’de yayınlanan ‘Genç Vizyon’ programına konuk olarak İletişim Uzmanı İsmail Yolcu ve ‘Bonus Hoca’ olarak tanınan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun sorularını cevapladı.  SUBÜ’nün diğer üniversitelerden farklarına, öğrencilere yönelik faaliyetlerine ve Sakarya’nın öğrenciler açısından avantajlarına değinen Sarıbıyık, Bahar Yarıyılı’nda yüz yüze gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Deneyim kazandırıyoruz

Tercih döneminde çok verimli bir yayın yaptıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “İnşallah ileride tekrar yüz yüze bir program nasip olur. Tercih döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Allah gönüllerine göre bir okul kazanmayı ve geleceklerini çok güzel kurgulamayı nasip etsin. Kardeş üniversitemiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ile birlikte Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler grubunda yer alıyoruz. +1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile öncü bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizi bir dönem tam zamanlı olarak işletmelere gönderiyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin uygulama becerisine sahip ve en önemlisi ‘deneyimin var mı?’ sorusuna, ‘evet var’ olarak cevap verecekleri şekilde mezun olmalarını sağlıyoruz. Bunun sonucunda öğrenci çok kolay bir şekilde iş buluyor. İşletme de kendisinin istediği nitelikte bir elemanı çok kolay bir şekilde bulmuş oluyor” diye konuştu.

Her türlü desteği sağlıyoruz

Öğrencilerin mezun olmadan önce bir kaygı içerisinde olduklarını belirten Sarıbıyık, “‘İş bulabilecek miyim?’, ‘bundan sonraki yaşamımı nasıl sürdüreceğim?’ sorularını elbette kendilerine soruyorlar. Biz bu soruların çözümüne yönelik sistemi olan öncü bir üniversite olduğumuzu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin kurmuş olduğu 40’a yakın topluluk var. Bunların arasında paraşütle ilgilenenden tutun yapay zekâ ile ilgilenen topluluklar yer alıyor. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları çalışmalara daha çok inanıyor ve bunlara eğiliyorlar. Biz de buna ön açıyoruz. Akademik destek gerekiyorsa vermeye çalışıyoruz. Maddi destek gerekiyorsa bunu sağlamaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve iş dünyası ile adeta bir aile gibiyiz. Geçen yıl TEKNOFEST’te öğrencilerimizin elektrikli aracı Türkiye 3.sü oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın elinden ödül almak bizleri mutlu etti. Araçta kullanılan elektrikli motoru ise bir hocamız yerli olarak geliştirdi. İnsansız hava aracımız ise yarışmayı 5. sırada tamamladı. Uygulama becerisine sahip nitelikli insan yetiştirmek ve uygulanabilir nitelikli Ar-Ge yapma derdindeyiz.”

Sakarya tüm imkânlara sahip

Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki 100’ün üzerinde milli sporcunun başarılarıyla gururlandıklarını söyleyen Sarıbıyık, “Biz bu sporcularımıza kamplara ve şampiyonalara katılmaları durumlarında devamlılık anlamında kolaylık sağlıyoruz. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz ile Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları başarılarla göğsümüzü kabartıyorlar. Sakarya tipik bir Anadolu şehri. İstanbul’a ve Ankara’ya çok yakın bir mesafede. Yeşili ve mavisiyle çok güzel bir doğaya sahip. Bunun yanında bir büyükşehirin tüm imkânlarına sahip. Türkiye’nin en iyi kampüslerinden bir tanesinde yer alıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurt kapasitesi oldukça geniş. Öğrenci kardeşlerimiz üniversitemizi tercih ettiklerinde birçok aktiviteyi yapabilecekleri, her türlü imkândan faydalanabilecekleri bir şehre gelmiş olacaklar. Bunun tercihlerde dikkat edilmesi gereken bir etmen olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri üniversiteye çağıracağız

Yeni fakülteleri, meslek yüksekokullarını, bölüm ve programları ülke ile şehrin ihtiyaçlarına göre planlayıp açtıklarını vurgulayan Sarıbıyık, “Ziraat Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni açtık. Pandemi sürecinde bunların ne kadar büyük öneme sahip olduklarını gördük. Yeni bölüm ve programlarımıza öğrencilerimizin ilgisi bizleri sevindiriyor. YÖK’ün açıkladığı Bahar Yarıyılı’na ilişkin bir karar var. Biz de eğitim-öğretimi bu karar doğrultusunda sürdüreceğiz. Bunun iki kategorisi var. Biz zaten öğrencimizi bir dönem tam zamanlı olarak iş yeri uygulamasına gönderiyor ve sigortasını yapıyoruz. Öğrencimiz daha mezun olmadan önce 16 haftalık bir tecrübe kazanıyor. Bunun öncesinde mutlaka temel becerileri kazanmakla ilgili olan kısımda da uygulamalı derslerle öğrencilerimizi belli gruplar çerçevesinde üniversitemize çağıracağız. Eksiklik bırakmadan mezun etmenin, fayda üretecek hale getirmenin derdindeyiz. Öğrencilerimiz sosyal medya hesaplarımızdan ve sayfalarımızdan bizleri takip ederek daha detaylı bilgilere ulaşabilirler.”  

- REKLAM -
Son Eklenenler

İlginizi Çekebilir